Artistes

BarokOpera Amsterdam

In dit gezelschap, opgericht in 1999 door Frédérique Chauvet, treffen musici elkaar uit de best bekend staande barok- en romantische formaties zoals het Amsterdams Barokorkest van Ton Koopman, Anima Eterna van J. van Immerseel, Het Orkest van de Achttiende Eeuw en Les Musiciens du Louvre van M. Minkowsky.
Graag bundelen deze artiesten hun krachten om het vaak miskende repertoire van Barokopera en opéra-comique te herontdekken en ‘af te stoffen’.
Het ensemble trekt voor zijn producties een mix van ervaren en jonge musici en zangers aan. De leden van BarokOpera Amsterdam hechten eraan om elk werk zijn oorspronkelijk coloriet terug te geven, door te spelen op tijdeigen instrumenten, hetzij Barok, Klassiek of Romantiek. Het ensemble treedt regelmatig op. Het heeft gespeeld in het Amsterdams Concertgebouw en in de meeste theaters en operahuizen van Nederland, in de operahuizen van Parijs, Reims, Rennes en Avignon en in het kader van talrijke festivals in Frankrijk. Begin 2014 verzorgde het ensemble zes optredens (reprise) van King Arthur in het prestigieuze Parijse Théâtre de l’Athénée .

Bovendien heeft het ongepubliceerde cd’s opgenomen van de lyrische tragédie Arion van J. B. Matho en van de opéra-comique Le 66 van Offenbach bij EMS. Begin 2014 wordt bij label Ligia Digitaal de nieuwe dubbel cd van King Arthur uitgebracht. De cd wordt gedistribueerd door Harmonia Mundi.
 « Retour