Artistes

David Prins

David Prins studeerde cello en muziektheaterregie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de afgelopen 15 jaar ontwikkelde hij zich tot onafhankelijk regisseur van voornamelijk muziektheater. Hij realiseerde ensceneringen van opera's van Mozart, Purcell, Verdi, Puccini, Offenbach, Poulenc, Menotti, Vaughan Williams, Sjostakovitsj, Von Suppé en Andriessen, als ook gesproken theater van o.a. Ionesco, Albee, Anouilh, Büchner, Dürrenmatt en Synge.

David Prins werkte mee aan producties van o.m. Toneelgroep Baal, Opera Forum, De Nederlandse Opera, Opera Zuid, De Nationale Reisoera, Opera aan het Spui, Speeltheater Holland, Theater im Pfalzbau Ludwigshafen, The New Israeli Opera, Tel Aviv en de Staatsopera van Tatarstan, Kazan.

Recentelijk regisseerde hij - naast de Purcell on Stage-cyclus met Barokopera Amsterdam - Der VETTER aus Dingsda van De Nieuwe Nederlandse Operette, bewerkte hij Abdelkader Benali's monoloog Jasser tot libretto voor de door hem te regisseren kameropera van Guy Harries, en vervulde hij een gastdocentschap muziektheaterregie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

Begin 2007 regisseerde David Prins voor Opera Zuid Rusalka van Dvorak en realiseerde hij voor de Opera van Innsbrück zijn eerste Wagner-productie Der Fliegende Holländer.« Retour