Artistes

Guillermo Brachetta

Guillermo Brachetta (klavecimbel) begon zijn studie in zijn geboorteland Argentinië. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jacques Ogg en het Conservatorium van Amsterdam bij Menno van Delft, en volgde o.m. masterclasses bij Gustav Leonhardt, Bart Kuijken, Bob van Asperen, Miklos Spanyi, Christophe Rousset, Lars-Ulrik Mortensen en Lucy van Dael. Van 1999 tot 2003 was hij klavecinist- repetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.
Guillermo Brachetta trad o.m. op met de Amsterdam Bach Solisten, de New Dutch Academy, het Catherine the Great Orchestra in St. Petersburg, Musica Ducis, Holland Symphonia, het Orkest van het Oosten, het Amsterdam Bach Consort en Orquesta Sinfónica de Galicia. Hij werkte met dirigenten als Gustav Leonhardt, Eduardo López Banzo, Bart Kuijken, Mirlos Spanyi, Jaap van Zweden en Roy Goodman.
Samen met Menno van Delft was hij oprichter van het Collegium Wilhelm Friedemann, dat zich wijdt aan de herontdekking van de muziek van W.F. Bach en diens tijdgenoten. Als muziekredacteur werkt hij nauw samen met Christopher Hogwood en de Cambridge University Press, en is hij uitgever van diverse nieuwe edities van 17e en 18e eeuwse werken.
 « Retour