Artistes

Maarten Stevens

Maarten Stevens kreeg zijn eerste zanglessen van Arnold Ardts. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij bij Maria Acda-Maas, Han-Louis Meijer en Ana Sánchez Donate. Hij volgde masterclasses bij Frank van Aken, Raymond Modesti en Meinard Kraak. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Han-Louis Meijer en Marcel Reijans.
Solistisch zong hij onder andere in cantates van Bach, Messiah van Händel, Die sieben letzten Worte van Haydn, Requiem en Krönungsmesse van Mozart, Petite messe solennelle van Rossini en Oratorio de Noël van Saint-Saëns. In juli 2015 zong hij de rol van Gherardo in de opera Gianni Schicchi van Puccini tijdens een zomercursus van de International Belcanto Academy in samenwerking met Opera Noord-Holland-Noord. Verder was hij als solist in hedendaagse muziek te horen tijdens de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht (2013, 2014) en de Young Composers Meeting in Apeldoorn (2014). In recitals met liederen van Schubert, Schumann (Dichterliebe & Liederkreis Opus 39), Brahms, Wolf en Mahler werkte hij samen met de pianisten Han-Louis Meijer en Rik Kuppen.
Als koorzanger zong hij onder meer in cantates, motetten en de Matthäus-Passion van J.S. Bach, Händels Israel in Egypt, Haydns Die Schöpfung, Mendelssohns Lobgesang, Brahms’ Ein deutsches Requiem, Dvořák’s Stabat Mater, Schönbergs Gurrelieder, Faurés Requiem, Ravels Daphnis et Chloé, Martins Messe pour double chœur a cappella, Brittens War Requiem, Viviers Journal en Henzes Elogium Musicum. Sinds twee jaar zingt hij in het Laurens Collegium Rotterdam.
 « Retour