Artistes

Saskia Voorbach

De sopraan Saskia Voorbach studeerde aan het Conservatorium van Maastricht bij Axel Everaert en daarna aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Sasja Hunnego.
Saskia heeft een grote verscheidenheid aan muzikale ervaring op haar naam staan. Ze heeft als solist gezongen op het Oerolfestival en meerdere keren opgetreden op het Opera aan de Schie-festival in Schiedam.
Ze werkte twee keer mee met het Oudegracht Operafestival in Utrecht onder leiding van Boudewijn Jansen.
Bij het Limburgs Symfonieorkest soleerde ze als tweede elf in de Midzomernachtsdroom van Mendelssohn, onder leiding van Ed Spanjaard.
Al een paar jaar is ze aan Opera Zuid verbonden als koorlid en solist. Zo heeft ze in Suor Angelica de rol van non vertolkt, was ze in Der Rosenkavalier een van de 'Drei Weisen', zong ze in Le nozze di Figaro de rol van Barbarina en was ze onlangs te zien als dienstmeid Feklusa in Katja Kabanova.
In maart 2012 zal ze de rol van Papagena vertolken in Die Zauberflöte.
Saskia heeft ook in verscheidene toneelstukken gespeeld: Zo vervulde ze de titelrol in het stuk Adel Blank van Alex van Warmerdam onder leiding van Toneelacademie Maastricht en speelde ze een rol in Wie Ben Ik, onder leiding van theatergezelschap Het Vervolg.
 « Retour