Artistes

Scott Blick

Scott Blick werd geboren te Newcastle, Australie. Hij begon zijn professionele carrière als danser/acteur in zijn geboorteland, en bouwde sindsdien een veelzijdige loopbaan op in het theater. In 1988 kwam hij naar Nederland om zang te studeren bij Max van Egmond. Daarna ging hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1994 afstudeerde als countertenor bij Rita Dams en Diane Forlano.

 

Als zanger/acteur werkte hij mee aan producties van onder meer Onafhankelijk Toneel en Toneelschuur Producties. Sinds 1998 werkt hij voornamelijk als regisseur, regieassistent en choreograaf. Als choreograaf realiseerde hij o.m. producties voor Toneelschuur Haarlem, het Koninklijk Conservatorium Den Haag, het Sydney opera House, de New South Wales Art Gallery.

 

In 2001 maakte hij de choreografie voor de succesvolle Opera Trionfo productie Les Mamelles de Tirésias (regie David Prins). Hij regisseerde verkorte versies van Don Giovanni (2001) en Die Fledermaus (2001) en de nieuwe muziektheatervoorstelling Paper Chrysanthemum (2002).« Retour