Artistes

Vincent Tavernier

Vincent Tavernier (regisseur) is oprichter en artistiek directeur van het 'Festival les Malins Plaisirs' waarin elk jaar vier voorstellingen worden geproduceerd in Montreuil-sur-Mer (Normandië). Voor dit festival regisseerde hij o.a. On s'avise jamais de tout van Monsigny (1998), welke voorstelling onder zijn leiding opnieuw werd uitgevoerd in de Opera Bastille (2001) en de Opera van Lyon, ( 2002). In de Opera Bastille regisseerde hij eveneens The Golden Vanity van Benjamin Britten.
Tavernier is een veelzijdig en ook zeer productief regisseur. Tussen 1977 en 2005 produceerde en regisseerde hij maar liefst 68 producties in de meest uiteenlopende genres: van klassiek theater tot contemporain werk, muziektheater, barokopera, maar ook klassiek en lyrisch repertoire voor kinderen.
Hij toont in zijn carrière een sterke voorliefde voor Molière met de regie van tien van zijn blijspelen, zoals Le Misanthrope en Le Cocu Imaginaire. Deze laatste productie speelde 250 keer in het Parijse theater "Lucernaire". Daarnaast heeft hij vele, waaronder ook contemporaine, muziektheaterproducties geregisseerd: het Carnaval de Venise van Campra, L'heure Espagnole van Ravel en Die Entführung aus dem Serail van Mozart.
Onlangs regisseerde hij in samenwerking met Radio France ondermeer La Fiancée du Scaphandrier van Terrasse en Franc-Nohain en een nieuwe versie van l'Amour médecin van Molière en Lully. Daarnaast doceert Tavernier drama en lyrische expressie aan de Universiteit van Keulen.
 « Retour